5 grunde til at kreativitet er vigtigt

IMG_2242

Kreativitet er ikke noget der falder alle naturligt. Det er heller ikke nødvendigvis noget der bliver understøttet i vores samfund og vores karrierer. Hvis du ikke er kunstner på en eller anden måde – maler, musiker eller noget andet ”kunstnerisk” - så undrer du dig måske over hvorfor kreativitet er vigtigt – og hvorfor det er vigtigt for DIG!

Kreativitet er som alt andet: en muskel der kan trænes og styrkes.

Det er noget vi alle har i os. Noget vi alle kan lære at bruge – uanset hvordan det kommer til udtryk – og noget vi alle kan gøre god brug af i vores hverdag.

Her får du 5 grunde til HVORFOR kreativitet er vigtigt. 

1: Overblik

IMG_2240
Kreativitet hjælper dig med at se det store billede  

Det at have overblik, og se det store billede er vigtigt i mange områder af vores liv. Uanset om det er i et personligt eller professionelt projekt, så er det vigtigt at vi kan hæve os op over alle detaljerne, og have overblik over de store linjer, for at holde fokus på målet.

Der er ikke noget der kan stresse og forvirre, som at have en masse tanker i hovedet, og ikke vide hvor man skal tage fat.

Ved at danne sig et overblik over hvad jeg har, eller hvordan situationen er nu, er det nemmere at kategorisere og prioritere, og dermed få skabt overblik og retning.

Kreative værktøjer som fx mindmap, tegning eller ”bare” post-it notes på et stort stykke papir eller en tavle, er gode til hjælpe med at skabe dette overblik for os.

2: Problemløsning
IMG_2239
Kreativitet hjælper dig med at finde nye veje

Når du har overblik kan du GØRE noget.

Og overblikket frigiver energi til at tænke kreativt og se nye muligheder.

Ofte gør vi bare som vi plejer, når vi står overfor udfordringer. Men, som vi alle ved, så opnår vi ikke ændringer, ved at anvende de samme løsninger som vi plejer.

Der er brug for at vi ser på udfordringerne fra andre vinkler, og går helt nye veje. Og her kan kreative værktøjer og metoder hjælpe os. Design Thinking er et glimrende eksempel på en metode, der hjælper organisationer og virksomheder – store som små – med at se helt nye muligheder og finde på helt nye løsninger, til ”gammelkendte” udfordringer.

3: Motivation
IMG_2238
Kreativitet giver dig lyst til at rykke

Hvis du føler dig overbebyrdet eller frustreret, kan det være svært at føle sig motiveret, eller bare finde ud af hvor man skal tage fat.

Der er ikke noget så DE-motiverende som ikke at vide hvor man skal hen…

Manglende overblik, manglende retning og manglende mål og formål er de største faktorer til umotiverede teams eller personer.

Udover at kreativitet kan hjælpe dig med at skabe overblik og finde nye veje til at løse problemer, kan det at VÆRE kreativ, eller GØRE noget kreativt hjælpe på motivationen, for dig eller for dit team.

Så … GØR NOGET ANDET!!!

Gå en tur hvor du er opmærksom på andre ting end du plejer. Eller lav en aktivitet sammen som team som kan aflede opmærksomheden fra hverdagens trummerum.

4: Produktivitet
IMG_2237
Kreativitet giver produktiviteten luft under vingerne

Overblik, kreativ problemløsning og motivation er et kæmpe boost for produktiviteten.

Det at have luft og plads til at tænke kreativt kan være med til at bringe mere energi til dit arbejde eller projekt, så udover at motivationen øges, så giver det også plads til at øge innovationen på ens projekter.

Og produktivitet og overskud smitter.

5: Selvtillid
IMG_2236
Kreativitet øger din tro på dig selv

”Hvad dælen har selvtillid nu med noget som helst at gøre???” tænker du måske.

Og mit svar er: ALT!

Du kender sikkert mennesker der udstråler selvtillid og overskud. Og hvordan de ”bare” kan gøre en masse ting, og det hele syntes så ubesværet for dem (Måske har du et billede af Fætter Højben på nethinden, og det er heller ikke helt galt).

At have styr på sin egen butik, eller sit projekt, og at se ens produktivitet få et boost er OGSÅ med til at booste selvtilliden.

Og med selvtillid kommer også tillid til at ens idéer er gode, og at man KAN lykkes med de ting man sætter sig for, og på den måde får man startet en positiv cirkel.

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!